Flanders Media Karting in Ischgl (Nederlands, Deutsch, Englisch)

Written by Flanders Media Karting.

Ischgl, het moundaine skigebied in Tirol, is inmiddels bij het brede publiek gekend voor hun schitterende en uitgestrekte ski-pistes. Maar ook naast de piste valt er heel wat te beleven in Ischgl. Denk maar aan de vele events en de alom bekende optredens van grote sterren ter afsluiting van het ski seizoen.

Maar buiten het ski seizoen, valt er ook heel wat te beleven in Ischgl. Zo is er de traditionele opening van het zomer seizoen met de Ischgl Cart Trophy.
Gedurende twee dagen wordt Ischgl omgetoverd in een sfeer van racing met Monte-Carlo allures. Zowat 40 teams nemen er de start in een boeiende karting wedstrijd, met tal van prominenten aan de start, dit alles met de aanwezigheid van de internationale pers.

teamchef peter Hopmans geeft een woordje uitleg : Wij zijn verheugd dat wij met ons team voor het zesdje jaar op rij aanwezig mogen zijn tijdens de Ischgl Cart Trophy. Deze wedstrijd is zowat het hoogtepunt voor ons team. 2 dagen racen in een meest exclusief kader, middenin de bergen. Elk jaar beleven wij veel plezier op en naast het circuit. Ischgl laat niets aan het toeval over en verwent hun teams tot in de details. Zo zijn er de talrijke VIP party's waar alle teams verbroederen en als een grote familie plezier beleven. Maar eenmaal tijdens de races, gaat het er ongemeen spannend aan toe, zonder de sportiviteit uit het oog te verliezen. In 2010 hebben wij deze wedstrijd gewonnen met een nipt verschil. De overige jaren deden wij steeds mee voor een top 5 plaats. Niet slecht als men weet dat er 40 teams aan de start staan, waarbij de meesten hetzelfde doel voor ogen hebben....winnen. Hoewel het even geleden is, gaan wij dit jaar opnieuw trachten zo hoog mogelijk te eindigen en dromen wij toch stilletjes over een top 3. Maar mochten wij er niet in slagen, zijn wij ervan overtuigd een fantastisch weekend te beleven, besluit Peter.

De wedstrijd vind plaats van 27 tot 30 juni 2014. Meer informatie vind je terug op www.ischgl.com en www.gekko-com.com .

Stories TV zal opnieuw het Belgische team vergezellen en zullen een 6-delige reportage maken. Dus de thuisblijvers kunnen het avontuur op televisie zien tijdens de zomer.